Laden Evenementen

« Alle Evenementen

MTB FOR LIFE Groepsride Otterlo-Lunteren-Ede

oktober 23 | 09:00 - 15:30

€5,00
Hou je van gezelligheid, nieuwe mensen te leren kennen onder een leuke 
mountainbike tocht die MTB FOR LIFE organiseert . 
MTB FOR LIFE deelt de passie en wat iedereen zo leuk vind aan mountainbiken om met elkaar een leuke dag te beleven over de leuke trails van Nederland.

 

Groeps Ride  MTB FOR LIFE 

Info Route :

Omgeving

De gemeente Ede heeft veel bos en heide in haar bezit: in totaal 2.461 hectare bos en andere natuur. Hiermee heeft het, het meeste bos van alle gemeenten in Nederland. De Gemeente kiest om zelf boseigenaar te blijven en gaat voor duurzaam en gevarieerd bosbeheer (Urban Forestry). De bossen hebben dan ook een belangrijke rol in de samenleving. Vandaar ook de aanleg van een mountainbike netwerk.

De mountainbikeroutes in deze omgeving zijn gelegen in het gebied ten noordoosten van Ede (Luntersche Buurtbosch, Driesprong, De Veluwe, Edese bos, Roekelsche bosch). De omgeving is bosrijk, hier en daar heuvelachtig en wordt afgewisseld met heide en graslanden.

Aard van de route

Als je de mountainbikeroute Lunteren start vanaf Hotel Belmont rijd je tegenover de parkeerplaats schuin het bos in. Via een slingerend pas kom je op een wat breder pad. Via een onverharde weg rijd je een lang stuk, vals plat omhoog.

Vlak voor camping de Goudsberg gaat je rechtsaf richting het Zandgat. Hier wachten een leuke beklimmingen en afdalingen. Vanaf hier rijd je naar de andere kant van de Goudsberg. In dit deel van de route liggen, naast een snelle afdaling, ook wat meer technische gedeeltes, waar je je skills goed kan testen. Vervolgens gaat de route weer richting Zandgat. Een uitdagend gebied dat je brengt bij het Wekeromse Zand. Een lange verbinding brengt je nu bij Area 51. Deze sectie (die overigens met de route Otterlo wordt gedeeld) kenmerkt zich door steile klimmetjes en snelle afdalingen waarbij je goed alert moet zijn. Aan het einde van deze pittige track ga je voor het bruggetje rechtsaf om de route Lunteren te blijven volgen. Nu volgt een lange track die lichtjes omhoog loopt en waar de benen goed getest kunnen worden. Na de oversteek met de Planken Wambuisweg slinger je door een bebost gebied naar de aansluiting met route Ede en een spannende passage met jumps.

Na de jumps gaat het door de naaldbossen naar het MOB-complex. Ook hier zijn weer leuke tracks in de route opgenomen. Tevens vind je hier de mogelijkheid om de Kinderroute op te pakken. Deze Kinderroute wordt voor een groot gedeelte gedeeld met de route Lunteren. Op de Kinderroute hebben kinderen voorrang en is snelheid ondergeschikt.

Via verschillende leuke singletracks vervolg je weer de route Lunteren. Ook in dit deel van de route volgen de snelle singletracks elkaar in rap tempo op om uiteindelijk weer bij het startpunt uit te komen.

 
 

 

GroepsRide :
Start.                         :  Hotel Belmont Goorsteeg 66 in ede 
Vertrekken.             :  09:15
Afstand                    : 50 km – 60 km  
                                    IVM het weer dag van te voren bekijken.
Gemiddelde rijder:  17-20 km  ( niet voor beginnende rijder )

 

  1. Zorg dat je fiets op orde is 
  2. zorg voor dosis humor
  3. samen uit samen thuis . ( deze route bied de mogelijkheid om eerder te stoppen of langer door te gaan)
  4. 2 x tussenstop gezellig een drankje met gebakje ( eigen kosten)
  5. PS MTB FOR LIFE is niet aansprakelijk voor ongeval of schade tijdens de tocht 

Gegevens

Datum:
oktober 23
Tijd:
09:00 - 15:30
Kosten:
€5,00

Organisator

MTB FOR LIFE
E-mail:
mtbforlife1983@gmail.com
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Mtb Route Otterlo-Lunteren-Ede : Max 12 Deelnemers
goorsteeg 66 6718tb
ede, 6718tb
+ Google Maps
Telefoon:
0642623246
Bekijk de site van Locatie