Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Hattem -Heerde

september 11 | 09:00 - 14:00

€6,50
Mtb for life Organiseert een leuke tocht voor de gemiddelde mountain bikers .
 
Mtb Route Hattem – Heerde

start: carpool Hattem  09:00 aanwezig ( zie google maps ) onderaan locatie 

vertrekken: 09:15 

afstand : ± 50 km ( iets minder km )

gemiddelde mountainbiker : snelheid 17-20 km 

Pauzes : 1 stop ( eigen drinken en eten meenemen )

 

 

 • Zorg dat je fiets op orde is 
 • zorg voor dosis humor
 • afstand is tussen de 40-50 km 
 • samen uit samen thuis
 • 1 x tussen stop
 • neem je eigen eten en drinken mee 
 • PS MTB FOR LIFE is niet aansprakelijk voor ongeval of schades tijdens de tocht 

meld je hier aan voor MTB FOR LIFE Hattem-Heerde Tocht ⤵️🚵🏻‍♂️

 
Aanmelding Procedure :
 1. je klikt op de whatsapp knop hieronder 
 2. je komt in de whatsapp chat
 3. je gaat akkoord dat MTB FOR LIFE  niet aansprakelijk is voor schade en ingevallen (eigen risico)
 4. er wordt een betaalverzoek gedaan vanuit MTB FOR LIFE 
 5. 48 uur van te voren kunt u nog kosteloos annuleren, anders bent u het bedrag aan ons verschuldigd ivm reserveren van een plek 
 6. u wordt toegelaten in een whatsapp groep waar andere Deelnemers ook in staan. daar kunt u kennis maken 
 7. PS er worden fotos en videos shots gemaakt tijdens de tocht 📸
Lengte van de route
De route heeft een lengte van 23,2 kilometer.
Markering

De route is gemarkeerd met houten palen met in het zwart op een blauwe achtergrond het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes).

Er is een verbindingroute, bij de Tonneberg, met de mountainbikeroute in Heerde. Deze verbindingsroute is voorzien van een zwarte markering.

 

De moeilijkheidsgraad van deze route is groen (makkelijk).

Omgeving

Hattem ligt aan de noordrand van de Veluwe. Het is één van de Hanzesteden op de Veluwe. Hattem is omringd door prachtige natuurgebieden: de uitgestrekte uiterwaarden langs de IJssel, de bosrijke Noord-Veluwe en het polderlandschap in het noorden. Met haar ligging aan de noordrand van de Veluwe ben je in korte tijd in het natuurgebied.

De mountainbikeroute ligt voor een groot deel in het Zwolse bos tussen Heerde en Wapenveld. Het gaat onder andere over de Wezepsche Heide. Dit is onderdeel van een stuwwal, die ontstaan is in de ijstijd. Het is een uitgestrekt natuur- en tevens waterwingebied van zo’n 260 hectare dat eigendom is van waterbedrijf Vitens. Ook gaat de route Landgoed Petrea. Hier ligt de Woldberg, het noordelijkste puntje van de stuwwal van de Veluwe. Het heuvelachtige gebied is pas laat in de geschiedenis bebost geraakt.

 

Aard van de route

De omgeving kenmerkt zich als een echt Veluws bosgebied met veel naaldhout en enkele heidevelden. De route bestaat uit twee lussen. De noordelijke lus van 10,5 kilometer en de zuidelijke lus van 17,5 kilometer.

Het noordelijke deel van de route bevat enkele technische passages met onder andere de beklimming van de Trijselenberg. Ook de afdaling van de Trijselenberg is zeer de moeite waard.
De zuidelijke lus van de route is minder technisch. Beukenlanen en heidevelden wisselen elkaar hier af.

 

Heerde :

Lengte van de route
De route heeft een lengte van 13,8 kilometer.
Markering

De route is gemarkeerd met houten palen met in het zwart het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes).

De moeilijkheidsgraad van deze route is groen (makkelijk).

Omgeving

De route is gelegen in het bosgebied ten westen van Heerde. Het kenmerkt zich als een echt Veluws bosgebied met veel naaldhout en enkele heidevelden. In het bosgebied vind je ook het Heerderstrand. De waterplas is ontstaan door zandwinning voor de aanleg van de snelweg A50. Van de zon genieten kan zowel door op het zandstrand of de zonneweide te liggen als door het wandelen of fietsen rondom de plas. De plas is volledig in eigendom van Leisurelands die het gebied zelf exploiteert en beheert. Een prachtig natuurgebied om in te mountainbiken.

Aard van de route

In de omgeving van Heerde vind je deze mountainbikeroute met een lengte van 15 kilometer. De route start bij de parkeerplaats bij het Heerderstrand.

Na 2 kilometer stuit je op de verkortingsroute die is aangegeven met dezelfde pijl als de route. Let dus op dat je hier links aanhoudt om de grote ronde te rijden. Het gebied waardoor je rijdt is licht glooiend met loof- en naaldbossen.

Ook komt de route over de Renderklippen een uniek heideveld en kent enkele lichte hoogteverschillen.  

 

Na landgoed De Dellen bereik je het andere eind van de verkortingsroute. De heide langs Ossenberg is het laatste stukje vals plat. Je komt weer uit bij het Heerderstrand. De route is voor 95% onverhard en kent enkele lichte hoogteverschillen. Er is een verbindingsroute met de mountainbike route van Hattem welke op enkele honderden meters afstand van de route Heerde ligt. De route is goed te rijden voor gravelaars en minder uitdagend voor mountainbikers. 

 
 

Gegevens

Datum:
september 11
Tijd:
09:00 - 14:00
Kosten:
€6,50
Evenement Tags:
, , , ,

Organisator

MTB FOR LIFE
E-mail:
mtbforlife1983@gmail.com
Bekijk de site van Organisator

Locatie

hattem – Heerde 40- 60 km
Carpool hattem ( afslag A50 Hattem) Hessenweg 8051 La Hattem + Google Maps
Telefoon:
0642623246