Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Rheden Veluwezoom ± 50-60 km MTB FOR LIFE

september 25 | 09:15 - 15:30

€4,50
Omgeving

Het Nationaal Park Veluwezoom bestaat niet alleen uit uitgestrekte bossen en heidevelden, maar ook uit restanten stuifzand. De centrale en noordelijk gelegen bossen en heidevelden van het park zijn ruig. Daar overheerst de stilte en bepalen natuurlijke processen het landschap.

In het zuidelijke deel grenzen de uitgestrekte heidevelden, bossen en landgoederen aan zeven dorpen. Hier bevinden zich de meeste recreatieve voorzieningen.

Aard van de route

De mountainbikeroute Rheden, ook bekent onder de naam Veluwezoom, is genoemd naar het nationaal park waarin het is gelegen. De route heeft een lengte van bijna 50 kilometer. 

Deze mountainbikeroute onderscheidt zich in veel opzichten van andere MTB- routes in Nederland. Het is een pittige, afwisselende en avontuurlijke route dwars door het uitgestrekte natuurgebied Nationaal Park Veluwezoom. De route loopt in het zuidelijke deel over de stuwwal met pittige, ruwe klimmetjes en lange natuurlijke afdalingen. Hier vind je dan ook de meeste hoogtemeters en recreatieve voorzieningen. 

De verbinding naar het noordelijke gedeelte is een lange flow-trail (de Mayor Flowertrail) en sluit aan op een natuurlijke snelle singletrack (Plaggentrail). Na de oversteek van de Schaapsallee gaat de route over in een vlakker deel met heidevelden en oude bossen met prachtige vergezichten zoals de Loenermark. Het noordelijke gedeelte is eventueel af te snijden via een gemarkeerde inkorting. Via de westelijke zijde van het Nationaal Park gaat de route over een breed spoor richting de brandtoren op het Rozendaalse Veld om via een erg smalle singletrack langs de heide terug te keren richting Paviljoen de Posbank en Koepel de Kaap. Al met al is het een afwisselende route, met veel singletracks en hoogteverschillen afgewisseld met lange vlakke stukken en vergezichten.

De route kent verschillende rode extra trails, veelal gelust, die met het rode MTB-teken zijn gemarkeerd. Deze zijn optioneel. Ze starten en eindigen altijd op de blauwe hoofdroute en worden gekarakteriseerd door meer slingeren, s-bochten en stoere trail elementen, en zijn daardoor vooral geschikt voor de meer geoefende mountainbiker.

De horeca gelegenheden langs de route zijn aangegeven met blauwe horecabordjes en richtingspijlen.

Start                       : 9:15 

Afstand                  : 40/50 km 

HOOGTEMETERS : 708 

aantal sterren       : 4,24 

Deze Route Vereist een vignet 

Bestel hier je Vignet voor de Veluwezoom

Halverwege de tocht een stop pauze voor te eten en te drinken.

P.S Eten is niet inbegrepen ( ieder betaald voor zichzelf )

MTB FOR LIFE : we maken met deze tocht foto’s en videos en kunnen gebruikt worden voor de site 

Bestel hier je VIGNET ONLINE 

GPX route wordt naar je gemaild als je je hebt aangemeld bij JAGZZ GROEP MTB FOR LIFE 

daar kun je je aanmelden bij event tocht Rheden 

Gegevens

Datum:
september 25
Tijd:
09:15 - 15:30
Kosten:
€4,50
Evenement Tags:
, ,
Site:
https://jagz.app.link/soPCPvGHmtb

Organisator

MTB FOR LIFE
E-mail:
mtbforlife1983@gmail.com
Bekijk de site van Organisator

Locatie

MTB RHEDEN MOOIE TRAILS
Beekhuizenseweg 1
rheden, 6991 jm
+ Google Maps
Telefoon:
0642623246