MTB FOR LIFE 2 Daags MTB TOCHT Tecklenburg 18-19 juni 2022
MTB FOR LIFE 2 daags MTB TOCHT 

Tecklenburg

In Noordrijn-Westfalen, een uurtje van onze grens, ligt een 150 kilometer lange bergrug, met merkwaardige rotsformaties en begroeid met eeuwenoude bomen. We pakken de mountainbike voor een weekend weg in het Teutoburgerwald.

Actief in het Teutoburger Woud

We starten ons avontuur in het Teutoburgerwald in het plaatsje Ibbenbüren. We gaan mountainbiken op de Hermannsweg, die over de volle lengte van de bergkam loopt. Na een klim over een bospad, bedekt met een dik bladerdek, doemen de bizarre rotsformaties van de de Dörenther Klippen op. Het wortelpad is hier zo heftig.

Op de Hermannsweg

Langzaamaan komen we in het hart van het wild-romantische bos, zoals Duitsers het noemen. De namen van de routes geven er een extra folkloristisch tintje aan. De Kneipproute, de Sagenroute, Hermannsweg, het Hexenpfad, een botanische route, een trimroute, een powerwalk-route, de Heiden Tempel. We gaan op en neer door het sprookjesbos met rotsen. Door erosie liggen boomwortels er als heksenvingers bij in de holle wegen. Degene die de keurige ‘H’ van Hermannsweg op de bomen heeft geschilderd, kon het hier niet nalaten de wortels met slangen en heksen te beschilderen.

Het bos staat op de lijst van Unesco geo-park werelderfgoed; voor ons telt vooral de heel andere beleving van het mtb dan in Nederland. De stijgingen zijn heftiger en langer. Het bos is onvoorspelbaar, een soort kneedbaar bos. De route is een combinatie van geulen, losse keien, en bochten. We stuiteren over de wortels en af en toe een boomstam. Bij elk foutje word je afgestraft en moet je afstappen. we hebben genoten op de camping de regenbogen .een prachtige ligging vlakbij de routes . de routes zijn vrijblijvend en vele kanten op te fietsen . 

 

Dag 2 :
Tecklenburg- Bad Iburg 58 km gpx ride with MTB FOR LIFE ⬇️