Tecklenburg 2 juni 2024

Mountainbiken in Tecklenburg

Sociaal Ride Tecklenburg met MTB FOR LIFE

Op 2 juni vond de sociaal ride van MTB FOR LIFE plaats in het prachtige Tecklenburg. Zeven enthousiaste mountainbikers verzamelden zich om 9:15 op een kleine parkeerplaats in Hörstel. Het weer was perfect voor een dag vol avontuur: een aangename 20 graden. Na een korte briefing vertrokken we precies om 9:30 voor een uitdagende tocht van 50 kilometer, met maar liefst 1150 hoogtemeters in het vooruitzicht.

 

De route, zorgvuldig uitgestippeld met een GPX-bestand, leidde ons door het schitterende Teutoburgerwoud naar Tecklenburg.

De tocht was een mix van steile klimmen en ruige afdalingen, met tal van single tracks die de adrenaline flink deden stijgen.

Dit jaar was de route zwaarder dan vorig jaar, met meer uitdagende secties en technische stukken.

Bij aankomst in Tecklenburg namen we de tijd om even te lunchen en bij te komen.

De sfeer was geweldig; we wisselden ervaringen uit en genoten van de rust en het gezelschap.

Na de pauze pakten we de draad weer op en vervolgden onze weg over de andere kam van de Hermannsweg. Deze route biedt talloze mogelijkheden voor spannende single tracks, pittige klimmen en uitdagende afdalingen.

De Hermannsweg is een centraal punt in het gebied, en de omliggende trails zorgen ervoor dat je nooit uitgefietst raakt.

 

De combinatie van natuur, uitdaging en de gezelligheid van de groep maakte deze rit onvergetelijk.

We kijken nu al uit naar volgend jaar, waarin we opnieuw een prachtige GPX-route zullen uitzetten in dit fantastische gebied.

Interesse om Mee te Fietsen?

Wil je ook een keer meedoen aan een van onze tochten? Bezoek dan onze website www.mtbforlife.nl en sluit je aan bij onze Strava-groep. Je kunt je aanmelden via de website of een e-mail sturen. Houd ook onze agenda in de gaten voor toekomstige ritten en volg ons op Facebook en Instagram. We zijn actief op alle kanalen en verwelkomen graag nieuwe leden!

 

Een Impressie van de Route

De mountainbikeroute in Tecklenburg, met name de Hermannsweg en de Klotenberg, biedt een geweldige ervaring voor elke MTB-liefhebber.

De diversiteit aan trails, de prachtige natuur en de uitdagende hoogtemeters maken dit gebied tot een waar paradijs voor mountainbikers.

Of je nu van technische single tracks houdt of liever geniet van lange, geleidelijke klimmen, Tecklenburg heeft het allemaal.

Het blijft een gebied dat telkens weer verrast en inspireert.

Sluit je aan bij MTB FOR LIFE en beleef zelf het avontuur en de schoonheid van mountainbiken in Tecklenburg!

 

Video volgt zo spoedig mogelijk

Vorig jaar : Tecklenburg 20 mei 2023 klik hier 

2 daags Tecklenburg 18-19 juni 2022 : klik hier voor info

Route is te vinden op Strava : mijn strava

 

2 gedachten over “Tecklenburg 2 juni 2024”

  1. Wat een toffe dag was dit zeg toffe trail en een groot avond tuur op de op de bergkam van tecklenburg . Aan het einde van de dag waren we aardig naar de knoppen maar met een voldaan gevoel gingen we naar huis .

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *