MTB FOR LIFE TOCHT Schaarsbergen-Oosterbeek-Arnhem

 MTB FOR LIFE heeft 24-10-2021 een mooie tocht georganiseerd in bosrijke omgeving rondom Arnhem .

Mtb route Schaarsbergen met uitlopen op de route van Oosterbeek-Arnhem .er was een mooie opkomst van maar liefst 11 Mountainbikers waaronder 5 E-mtbers .

we begonnen aan een koude start fris van 6 graden. 

De mountainbikeroute Schaarsbergen kent niet de grote hoogteverschillen zoals die elders op de Zuid Veluwe te vinden zijn, maar bestaat uit talloze korte, soms steile klimmetjes die bij elkaar opgeteld de route flink uitdagend maken. 

De route heeft net als de andere routes die onder beheer zijn van MTB Zuid Veluwe, vele uitdagende singletracks. Soms snel, met veel flow en andere keren technisch met veel kort keer- en draaiwerk. Lang doordraaiende (kom)bochten, tafels en pumptrack-onderdelen maken daarnaast ook onderdeel uit van de route.

De route kruist regelmatig ruiterroutes. Deze zijn gemarkeerd en vragen dus om extra opletten.

De combinatie van het vele bochtenwerk met de vele korte klimmetjes maakt deze route uitdagend voor de beginnende mountainbiker, maar is een waar speelparadijs voor de meer gevorderde mountainbiker. De route is minder geschikt voor kinderen. 

De mountainbikeroute Schaarsbergen maakt deel uit van het MTB routenetwerk Zuid Veluwe en is daardoor eenvoudig te combineren met andere routes in de buurt.

Video binnenkort online houd youtube in de gaten

3 gedachten over “MTB FOR LIFE TOCHT Schaarsbergen-Oosterbeek-Arnhem”

  1. Weer heerlijk genoten Dewi,
    Eerst de vernieuwde route Schaarsbergen. Uitdagende single tracks, lekker technisch en lef nodig in de afdalingen met scherpe bochten en dan direct weer steil klimmen.Gezellig om samen te pauzeren in het mtb museum. Daarna nog de route Arnhem en een stuk Oosterbeek. Hier is het meer klimmen door de grotere hoogteverschillen. Weer op een andere manier afwisselend en uitdagend. Leuk dat de klim naar het bankje erin zit.

  2. Ruud Veldhuizen

    Hey was weer top geregeld Dewi. Super genoten van de route en mijn maat ook. Het was uitdagend en ook mooie en leuke single tracks. Op naar de volgende rit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: