Mont Ventoux challenge

Mont Ventoux beklimming 2023

Beste lezers,

Laatst heb ik de uitdaging aangenomen om vanuit Bedoin de Mont Ventoux te beklimmen op de mountainbike. Met maar liefst 1910 hoogtemeters was het een pittige tocht, maar wat was het het allemaal waard!

Ik begon mijn reis vanuit Bedoin en al snel werd duidelijk dat de beklimming niet gemakkelijk zou zijn. De eerste kilometers waren al gelijk zeer steil met stijgingspercentages van wel 9,5%! De Mont Ventoux is een berg van bijna 2000 meter hoog, en is daarmee één van de hoogste bergen van de Provence.

Tijdens mijn beklimming genoot ik van prachtige uitzichten over de omgeving. Het voelde alsof ik door een schilderij reed, met de mooie lavendelvelden en wijngaarden die aan beide zijden van de weg te vinden waren. Onderweg kwam ik ook verschillende andere fietsers tegen die deze beklimming ook hadden aangedurfd. Sommigen gaven zelfs aan dat dit één van de mooiste beklimmingen was die ze ooit hadden gemaakt.

De Mont Ventoux heeft ook een rijke geschiedenis. Zo heeft de berg een belangrijke rol gespeeld in de Tour de France. Het was in 1951 dat de Tour de France voor het eerst de top van de berg bereikte, en sindsdien is de Mont Ventoux een legendarische etappe in deze wielerwedstrijd geworden.

Op de top van de berg wachtte mij een adembenemend uitzicht. Ik keek uit over de hele Provence en kon zelfs de Middellandse Zee zien. Het voelde alsof ik op de top van de wereld stond. De beklimming van de Mont Ventoux was zwaar, maar het uitzicht en de voldoening van deze prestatie waren het meer dan waard.

Ik raad iedereen aan om deze uitdaging aan te gaan en zelf de Mont Ventoux te beklimmen. Het zal een ervaring zijn die je nooit zult vergeten.

Met vriendelijke groet,

FINISCH
on the top
onderweg
start climb
klimpercentage
uitzwaaien
img_0687
img_0665
nog 2 km

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *