Mont Ventoux challenge

Ik wil graag mijn ervaring met jullie delen over mijn beklimming van de Mont Ventoux. Deze week verbleef ik op de prachtige camping Carpe Diem van Capfun, aan de voet van de berg.

Bedoin start

Ik had altijd al de wens om de Mont Ventoux te beklimmen, en ik besloot om deze week die droom waar te maken. Ik begon mijn beklimming vanuit Bedoin, waar ik mijn mountainbike had klaargemaakt voor de uitdaging.

De weg omhoog was prachtig. Ik zag de omgeving langzaam veranderen terwijl ik hoger klom. Het groene landschap rondom Bedoin veranderde in een rotsachtig berglandschap en de lucht werd frisser en helderder.

Maar ondanks de prachtige omgeving was de beklimming geen makkelijke uitdaging. Het was een steile en uitdagende klim die veel uithoudingsvermogen en doorzettingsvermogen vereiste. Het was een ware test van mijn lichaam en geest.

Chalet reynard

Na enkele uren bereikte ik de top van de berg. Het uitzicht was adembenemend, en het gevoel van voldoening was overweldigend. Ik wist dat ik mijn doel had bereikt en dat was een geweldig gevoel.

Top Mont Ventoux

Met maar liefst 1910 hoogtemeters was het een pittige tocht, maar wat was het het allemaal waard!

stijgingspercentages van wel 9,5%! De Mont Ventoux is een berg van bijna 2000 meter hoog, en is daarmee één van de hoogste bergen van de Provence.

Mont Ventoux

Tijdens mijn beklimming genoot ik van prachtige uitzichten over de omgeving. Het voelde alsof ik door een schilderij reed, met de mooie lavendelvelden en wijngaarden die aan beide zijden van de weg te vinden waren. Onderweg kwam ik ook verschillende andere fietsers tegen die deze beklimming ook hadden aangedurfd. Sommigen gaven zelfs aan dat dit één van de mooiste beklimmingen was die ze ooit hadden gemaakt.

De Mont Ventoux heeft ook een rijke geschiedenis. Zo heeft de berg een belangrijke rol gespeeld in de Tour de France. Het was in 1951 dat de Tour de France voor het eerst de top van de berg bereikte, en sindsdien is de Mont Ventoux een legendarische etappe in deze wielerwedstrijd geworden.

Op de top van de berg wachtte mij een adembenemend uitzicht. Ik keek uit over de hele Provence en kon zelfs de Middellandse Zee zien. Het voelde alsof ik op de top van de wereld stond. De beklimming van de Mont Ventoux was zwaar, maar het uitzicht en de voldoening van deze prestatie waren het meer dan waard.

Afgelegde kilometers

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

%d bloggers liken dit: