Vaison la romaine gpx toer

prachtige mountainbikeroute gereden met de Follow Me tandem. De route startte vanaf de camping Capfun en was 38 km lang met 450 hoogtemeters. We begonnen in Vaison-la-Romaine, een prachtige stad met een rijke geschiedenis. De stad is gesticht door de Romeinen in de 1e eeuw voor Christus en heeft een groot aantal Romeinse ruïnes die nog steeds te zien zijn.

Vanuit Vaison-la-Romaine fietsten we naar Vasion, een klein dorpje dat bekend staat om zijn prachtige wijngaarden en uitzicht op de Mont Ventoux. We genoten van het adembenemende landschap en de heuvelachtige wegen. Vanuit Vaison reden we naar Rastau, waar we ons verbaasden over de mooie oude gebouwen en de traditionele Provençaalse architectuur.

Na Rastau vervolgden we onze tocht naar Cairanne, een charmant dorpje gelegen op een heuveltop. Cairanne staat bekend om zijn prachtige wijngaarden en wijnproductie, die teruggaat tot de Romeinse tijd. Vanuit Cairanne fietsten we naar Saint Roman de Malegarde, een historisch dorpje dat bekend staat om zijn middeleeuwse kerk en prachtige uitzichten op de vallei.

Onze volgende stop was Buisson, een klein dorpje in de regio Drôme. Hier genoten we van de rust en stilte van het platteland en bewonderden we de prachtige oude huizen en gebouwen. Vanuit Buisson reden we naar Villedieu, waar we werden begroet door de prachtige uitzichten over de vallei en het omliggende platteland.

Terug in Vaison-la-Romaine besloot ik om nog een extra uitdaging aan te gaan en alleen de VVT nr18 route te fietsen. Deze 15 km lange route had maar liefst 480 hoogtemeters en bood een aantal uitdagende klimmetjes. Ik genoot van de adrenaline die door mijn lichaam stroomde terwijl ik door de mooie omgeving reed.

Al met al was het een fantastische dag vol uitdaging, avontuur en prachtige uitzichten. We voelen ons dankbaar voor deze ervaring en kijken er naar uit om binnenkort weer op de fiets te stappen en nieuwe plekken te ontdekken.

Met vriendelijke groet,

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *