La Roche – een avontuur vol passie en vriendschap,getrotseerd in weer en terrein

La Roche 21-22 oktober

MTB FOR LIFE

Een Avontuur vol Passie en Vriendschap, Getrotseerd in Weer en Terrein

Op de wisselvallige weersomstandigheden dagen van 21 en 22 oktober, vond er een bijzondere en sociaal gerichte mountainbiketocht plaats in La Roche, België, georganiseerd door MTB FOR LIFE. Deze opmerkelijke gebeurtenis bracht tien gepassioneerde mountainbikers samen voor een onvergetelijk weekend in het prachtige Panache Bike & Sleep Hotel aan Rue de Beausaint 4. Hier delen we graag het verhaal van dit spannende avontuur dat ons dichter bij elkaar bracht en een blijvende indruk achterliet.

Dag 1: Een Avontuurlijke Start in Wisselvallig Weer

De ochtend van de eerste dag begon met opwinding en verwachtingen terwijl we ons verzamelden in het centrum van La Roche. De klok sloeg 11:30 en we waren klaar om onze tocht te beginnen. Onze route leidde ons langs schilderachtige plekken zoals Hives, Lavaux, Ortho, Bonnerue, en Filly voordat we Nadrin bereikten. Onderweg ervoeren we een klein ongelukje, maar dat stopte ons niet. We pasten onze route aan, want het naderde al snel de schemering en onze benen begonnen tekenen van vermoeidheid te vertonen.

Wat het avontuur extra uitdagend maakte, was het weer – regen en afwisseling van zon. Hierdoor was de ondergrond nat en zwaar, en het terrein ruw en bezaaid met rotsen. Bij de 50 kilometermarkering waren de meesten van ons al uitgeput, en we realiseerden ons al snel dat we de route moesten inkorten om de uitdagingen van het weer en het terrein het hoofd te bieden.

Tegen 18:15 bereikten we eindelijk ons hotel en genoten we van een welverdiende douche. Onze uiteindelijke route was 60 kilometer met maar liefst 1360 hoogtemeters, een prestatie waar we trots op waren, gezien de moeilijke omstandigheden.

Dag 2: Een Nieuw Begin en Ruwe Ondergrond

Na een verkwikkende nachtrust en de broodnodige rust voor onze benen, begonnen we dag 2 met hernieuwde energie. Deze keer startten we met acht vastberaden bikers, want twee van onze teamleden konden niet meedoen vanwege fietsproblemen en overbelaste benen. Opmerkelijk was dat een van onze fietsers die de dag ervoor was gevallen en schade aan zijn fiets en helm had opgelopen, besloot om toch mee te gaan.

Om exact 9:00 uur vertrokken we voor de tweede etappe van onze tocht, waar we de “blauwe” route volgden, die 22 kilometer en 650 hoogtemeters omvatte. We begonnen met een zware klim van maar liefst 22 procent, wat ons doorzettingsvermogen en vastberadenheid vergde. Onderweg trotseerden we nog vier steile klimmetjes en ruw terrein bezaaid met rotsen voordat we onze route voltooide. Het was een spannende ervaring die ons teamgevoel versterkte en ons voldoening gaf.

Volg ons op MTB FOR LIFE sociaal media

Als dit avontuur je aanspreekt en je graag deel wilt uitmaken van de MTB FOR LIFE-gemeenschap, nodigen we je van harte uit om met ons mee te doen. Download de app “Jagz” en volg ons, zodat je op de hoogte blijft van onze toekomstige ritten. Onze groep is divers, vriendelijk en vol passie voor mountainbiken.

Bezoek ook onze website, www.mtbforlife.nl, voor meer informatie over MTB FOR LIFE en om je aan te melden voor onze toekomstige avonturen. We zijn ervan overtuigd dat je net zo geïnspireerd zult raken door onze passie, vriendschap en de prachtige, maar uitdagende routes die we verkennen, als wij dat zijn. Doe met ons mee en word een onvergetelijk onderdeel van MTB FOR LIFE.

om alles te volgen moet je de Jagz cycling app gedownload hebben oranje fiets icoon klikken en download de app 

voor de fanatiekelingen die graag in de whatsapp groep willen komen moeten sowieso aangemeld zijn bij al deze apps die boven staan. 

7 gedachten over “La Roche – een avontuur vol passie en vriendschap,getrotseerd in weer en terrein”

 1. 21 en 22 Oktober een hele mooie rit gehad. Samen met nog 9 bikers door de ongerepte natuur van La-Roche en omgeving gereden. Ondanks de nattigheid toch nog de routes kunnen rijden die gepland stonden. Steile klimmetjes en afdalingen volgden in rap tempo. Hierendaar een beetje glibberen en glijden maar dat mocht de pret niet drukken. Het motto was zeker samen uit samen thuis waardoor iedereen zijn eigen tempo kon fietsen. De snelle boys wachten op de rest die ging komen. En hierna samen weer verder op avontuur. T stadje was klein maar wel gezellig.. Ben wel benieuwd hoe het er zou zijn als de routes droog zijn. Dus wie weet nog maar een keer in t voorjaar..

  Top geregeld door de organisatie. En zeker voor herhaling vatbaar.

 2. Voor de zoveelste keer weer met Dewi een groep op pad, en netzo als altijd dik voor mekaar. dus tot de volgende keer

 3. Een goed georganiseerd MTB weekend in de Ardennen wat wil je nog meer??

  Aan alles werd gedacht de samenwerking was mooi en er werd netjes en sportief gereden in een uitdagende omgeving.

  Op een paar schrammetjes na iedereen weer voldaan thuis, je zou zo weer gaan met deze groep:)

 4. Wederom was tijd om met een paar man de mountainbike uit te laten, deze keer lekker relaxen in La-Roche.
  Helaas kun je het weer niet vooraf reserveren, maar uiteindelijk viel dit nog best mee waardoor het 2 fantastische dagen werden.
  Een mooie omgeving waar ook de nodige hoogtemeters niet ontbraken en daarbij dus ook weer leuke tripjes naar beneden.
  Ook was er weer genoeg gekkigheid wat afgewisseld werd met plezier en dat maakte het geheel weer een dolle boel!

  Op naar een volgend weekend!

 5. Ziet er heel mooi uit allemaal!

  Wij zijn al een peer keer rond Durby geweest en daar heb je ook mooie routes.

  Heb jij toevallig van zowel dag 1 als dag 2 ook de GPX bestanden?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *